Doniraj 2020-03-22T19:57:34+00:00

Vsak davčni zavezanec, ki v Republiki Sloveniji (RS) plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni za financiranje splošno-koristnih namenov nevladnim organizacijam, med katere spada tudi Akademsko atletsko društvo Slovan.

Takšna donacija vas nič ne stane in niste v ničemer prikrajšani iz naslova dohodnine, če se za donacijo ne odločite, gre teh 0,5 % v proračun RS.

Na vas je seveda odločitev komu boste vi in vaši najbližji namenili del dohodnine. Delež “0,5 %” lahko namenite tudi Akademskemu atletskemu društvu Slovan, za kar vam bomo iskreno hvaležni.

Vse, kar morate storiti je, da na davčni organ – FURS posredujete zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacijo. Zahteva se lahko odda po elektronski poti prek portala eDavki ali pa izpolnite priloženi obrazec ter ga pošljete na davčni urad.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Do sedaj prejetih zneskov iz naslova donacije dela dohodnine ni bilo veliko, zato vas lepo prosimo, da nam namenite del svoje dohodnine, saj nam bo v veliko pomoč pri izvajanju športne vadbe, plačevanju trenerskega kadra in nabavi športnih rekvizitov ter opreme.

V upanju, da se bo ta delež povečal, se vnaprej iskreno zahvaljujemo za vašo donacijo našemu društvu.