INFORMACIJE O NAS 2019-05-14T14:22:41+00:00

Redna telesna aktivnost je v današnjem načinu življenja postala najpomembnejši »ventil« stresa, temelj zdravja in najbolj gotova pot k sreči in zadovoljstvu človeka. V Akademskem društvu Slovan za svoje člane in druge zainteresirane
pripravljamo raznovrstne in zanimive športne programe.

Zimski programi tekaške vadbe

V zimskem času tek pride v drugi plan. Tečemo za ogrevanje, potem pa v telovadnicah ali fitnesu še dodatno okrepimo mišice, se osredotočimo na preventivno vadbo in naredimo vse za to, da se vrnemo v pomlad še močnejši.

Tečaji smučarskega teka in plavanja

Pozimi tekači ne počivajo! Pokljuka, Rateče, Medvode so kraji, kjer se začetniki učimo, prekaljeni tekači pa izboljšujemo tehniko teka na smučeh.

Plavalni tečaji, ki jih izvajamo na bazenu Fakultete za šport, so stalnica. Plavanje je zdrava aktivnost, ki jo lahko izvajate celo življenje. Rekreacija, tekmovalne ambicije ali pa samo priprava na poletno čofotanje. Pridite in se prepričajte. Ne bo vam žal.

Tekaški tabori

Tekaške tabore pripravljamo že dolgo časa. Morska voda in zrak bosta pregnala vaše skrbi, tek v sproščenem morskem ozračju in dobri družbi pa vas bo napolnil z energijo. Zraven pa še delavnice, predavanja vrhunskih strokovnjakov z različnih področij in sobotni “zabavni večeri”… Dovolite nam, da vas presenetimo.

Meritve telesne pripravljenosti in svetovanja

V sodelovanju z Zavodom za varstvo pri delu ali inštitutom na Fakulteti za šport vam organiziramo različne meritve, na podlagi katerih vam svetujemo, kako najbolj učinkovito in varno dosežete vaše tekaške cilje.

Predavanja in delavnice

Različna predavanja, ki jih pripravljamo za rekreativce ali podjetja, so zasnovana tako, da se v kratkem času spoznate z različnimi vidiki teka. Tekaška vadba, prehrana, poškodbe ali motivacija … Vse to in še več na delavnicah v družbi vrhunskih strokovnjakov. Vabljeni!
Športne programe vodijo visoko usposobljeni in uveljavljeni trenerji ob pomoči zdravnikov, psihologov in strokovnjakov z drugih področij.

Poleg izvajanja vodene tekaške vadbe za svoje člane, pri izvajanju tekaške vadbe sodelujemo tudi z različnimi podjetji.

Naši cilji niso usmerjeni le k tekaškemu napredku posameznika in k njegovemu zdravju, temveč poskušamo z načinom dela ustvarjati prijetno družbo, spletati nova prijateljstva in s tem morda prispevati k zadovoljstvu in njihovi ter naši sreči.

Prepričani smo, da smo v tem uspešni!